Print Page | Close Window

House dead 2 Naomi pic prob?

Printed From: ukVac.com
Category: Technical
Forum Name: Tech, Maintenance & Repairs
Forum Description: Need Help? Ask Here
URL: http://www.ukvac.com/forum/forum_posts.asp?TID=370345
Printed Date: 21 Sep 2019 at 4:23am


Topic: House dead 2 Naomi pic prob?
Posted By: Retroman839
Subject: House dead 2 Naomi pic prob?
Date Posted: 14 May 2019 at 11:26pm
I have an old thread somewhere on this
But I have a problem with a house dead 2
Naomi cart and board



It’s clear where sync is passing ?
Check out the zombie’s trousers them be a bit glitchy too.
Lol



Replies:
Posted By: Retroman839
Date Posted: 15 May 2019 at 4:56pm
Anyone now why screen is showing all this?
Over the top?


Posted By: Retroman839
Date Posted: 18 May 2019 at 12:14am
Any help ?


Posted By: Paulieboy
Date Posted: 13 Jun 2019 at 9:34am
Had a similar problem with my HOTD 1

Ended up buying another board set to fault find.
Turned out it was the Video Board set that sits on top.

Could have possibly narrowed it down even more by chip swapping, but swapping the whole video board did the job so didn't bother any further than that
Just kept the other boards in case I needed to fault find again with anything else.

If I had a spare HOTD 2 you could have borrowed it to fault find, but I haven't
And yes I now that's pretty decent of me!
That's cus I 'm a decent guy!

LOL



-------------
The Space Invader Museum


Posted By: Retroman839
Date Posted: 13 Jun 2019 at 1:40pm
Cheers Pauli boy,

Naomi is I think a bit different
Than the Naomi 1
Like video filter board is ok
As I have swapped it round,
Hot2 cart vertion
Only works with 1 mother board type rev.

So it could be the mother board
But I’m starting to think it is the cart?

I did the other day see a Daytona dokng the same thing?
So it is video part like you say
But will this be on the mother board
Or cart on a Naomi?
You are a good guy lol


Posted By: Sbdesign
Date Posted: 13 Jun 2019 at 4:09pm
Just a guess before someone with more knowledge helps...

It looks like a graphics issue i have had on MODEL 3 - and it was Video board.
I understand the Naomi differs etc and HOTD2 is unique board to the game.

But based on the little I know, I would assume not the cart, but certainly couldn't 100% rule it out...

...Someone will no doubt have knowledge where it could be the cart to confuse you more.


-------------
WANTED: VIRTUA COP 1 / F355 2 pcb / Initial D / Point Blank 3 / Videomaster / Silverline 26 / Super Megalo Marquee


Posted By: Retroman839
Date Posted: 13 Jun 2019 at 5:24pm
Yeh I think you are prob Onto something, i guess there is a video Handeling part of the boards, like a chip that handles picture generation?
It’s just weird that when the game pauses screen is fine,
And that there is a fine picture underneath,
Also there is a green band across bottom quarter of the screen


Posted By: Bods
Date Posted: 13 Jun 2019 at 6:23pm
Have u not got any other carts to test the naomi board

I have a Zombie Revenge Cart, looks ok then when Zombies start coming forward there legs start to disappear and locks up, tried on a few main boards but same on all

Think i have same disc for dreamcast also and that wouldnt load properly

You get fault on naomi 2 mainboards where game runs slow and has black/White checks all over screen, can see game under those ok which some say is gpu connections, pretty sure mine was caused by tight fitting Naomi 1 carts and all wiggling then to get out flexed the board as was perfect before that.

Have you ran tests in menu see if its reporting any errors

-------------
WANTED! Buggy Boy Junior Rear Seat. Continental Circus Cockpit Lower Rear Light Plexi and more space


Posted By: Retroman839
Date Posted: 13 Jun 2019 at 8:29pm
I have a ikaruga hack cart that I tried nothing!   but I have it on good info that the hotd2 mobo is only for house of the dead 2 and no other naomi games work on this mobo even with multi bios which I have also tried.      I will try test menue good idea!! don't know why I did not do this?

funny how the picture has all these symmetrical squares, like this is how the cpu builds the image 
just a guess and im prob wrong,     just gutted it isn't working as I have everything to go with it 
guns , gun I/o    sensors etc... 
shame as I love the game ,    getting closer to just putting the dreamcast version, but really want this to work! 




Print Page | Close Window